5in1Canpolat Tekstil Giyim Dış Ticaret Sanayi Ltd. Şti.

 

 

Müşteri, Üye ve Ziyaretçi Kişisel Verilerinin Korunmasına ilişkin Aydınlatma Metni

Değerli Ziyaretçilerimiz, Müşterilerimiz ve Üyelerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla 5in1Canpolat Tekstil Giyim Dış Ticaret Sanayi Ltd. Şti. (“5in1Canpolat”) olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bu metinde:

www.5in1canpolat.com internet sitesini (“Site”) ziyaret etmeniz, Site’den alışveriş yapmanız veya 3.kişiler tarafından yapılan alışverişin tarafınıza gönderilmesi ya da Site’ye üye olmanız (“Site Üyesi”),

Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasına onay vermeniz,

İletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçmemiz,

Kurumsal satış süreçlerine ilişkin olarak 5in1Canpolat’la iletişime geçmeniz ve/veya alışveriş yapmanız veya kurumsal satış süreçlerine ilişkin olarak tarafınıza hediye, ürün vs. gönderilmesi,

5in1Canpolat’ın düzenlemiş olduğu kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmanız,

halinde kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin aydınlatma metni yer almaktadır.

1) Kişisel Verilerinizi İşleme Amaçlarımız ve İşlediğimiz Kişisel Verileriniz Nedir?

Site/Mobil Uygulama Kullanımı ve Site/Mobil Uygulama ya da Temassız Ödeme Alışverişleri (Üye olarak veya üyeliksiz alışveriş)

Site/Mobil Uygulamayı kullanmanız veya Site/Mobil Uygulama ya da Temassız Ödeme sistemimiz üzerinden sipariş vermek istemeniz halinde,

Alışveriş işleminin gerçekleştirilmesi, sipariş hazırlama, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, teslimat bilgilerinin güncellenmesi, siparişinizin size ulaştırılabilmesi, sistemimizde oluşturduğumuz size ait kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, satış sonrası operasyonel işlemlerin (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi vs.) yerine getirilebilmesi, alışverişinize ilişkin e-faturanın tarafınıza gönderilebilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyad) ve iletişim bilgilerinizi (e-posta adresi, telefon numarası, adres) ve alışveriş (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli ve ödeme detayları) bilgilerinizi,

Fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi, ayrıca vergi mükellefi iseniz ek bazı fatura bilgileriniz (TC kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri)

Ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz (kredi kartı bilgileri tarafımızca kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.)

Kişiler tarafından Site üzerinden tarafınıza ürün gönderilmesi halinde ise siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi amacıyla ad soyad, cep telefonu ve adres bilgilerinizi işliyoruz.

Site’yi ziyaretiniz ve kullanımınız sırasında karşılaşılan teknik/yazılımsal hataları, eksiklikleri tespit edebilmek ve giderebilmek amacıyla Site’yi kullanım bilgilerinizi,

işliyoruz.

Site Üyeliği

Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, sizinle akdedeceğimiz üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, üye girişinin yapılabilmesi, üyelik bilgilendirmesinin yapılabilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyad), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası) ve parola bilgilerinizi,

Üye olarak Site üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde her alışveriş işleminde tekrar bilgi girilmesine gerek kalmaksızın üye bilgilerinizi kullanarak alışveriş yapmanızı sağlayabilmek amacıyla kimlik (ad soyad) ve iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, teslimat ve fatura adresi bilgileri) bilgilerinizi,

Üye olarak tarafınıza sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla alışveriş bilgilerinizi (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme detayları), 

Özel üyelik programlarından faydalanabilmeniz, Site’den yapacağınız alışverişlere göre oluşturulacak size özel imkan ve tekliflerden yararlanmanız, puan kazanabilmeniz ve bu puanları kullanabilmeniz amacıyla Site’den yapacağınız alışveriş bilgilerinizi, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, raporlama, profilleme, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Site veya diğer 3. taraf ortamlarda 5in1Canpolat’a ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Site’deki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam, arama, anket vs.)  yapılması, mobil cihazınızda lokasyon paylaşımının açık olması halinde size en yakın ve uygun tekliflerin oluşturulması ve size iletilmesi, Site üzerindeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek amaçlarıyla pazarlama bilgilerinizi (doğum tarihi, cinsiyet, il, ilçe, demografik bilgiler, lokasyon paylaşımın açık olması halinde lokasyon bilgisi, Site ve Mobil Uygulama içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, geçmiş alışverişler, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri ve cihaz ID, ödeme yöntemleri ve tercihleri, iletişim tercihleri, alışveriş tutarı, ödeme kanalları, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, model, teknik özellik ve işletim sistemi bilgileri, kullanılan kullandığınız operatör bilgisi, anket cevapları vb.),

işliyoruz.

Ticari İletişim Süreçleri

Ticari iletişim izni/açık rızası vermeniz halinde, Site Üyeliği kapsamında oluşturulan genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamlar, bilgilendirmeler, pazarlama faaliyetleri ile size yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, arama vb.) bulunulabilmesi, ürün ve hizmetlerimizle ilgili müşteri memnuniyetine yönelik anketlerin, kampanya, yarışma, çekiliş, davet, açılış ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyad) ve iletişim (telefon numarası, e-posta adresi) bilgilerinizi işliyoruz.

Kurumsal Satış Süreçleri

Kurumsal satış birimimiz ile iletişime geçmeniz halinde talebiniz üzere teklifinizin hazırlanması, tarafınıza iletilmesi, teklifi kabul etmeniz halinde bilgilerinizin ilgili mağazaya iletilmesi, ürünlerinizin tarafınıza gönderilmesi, gerekli durumlarda ve yeni sipariş süreçlerine ilişkin olarak iletişim kurulması amaçlarıyla kimlik (ad soyad), iletişim (e-posta, cep telefonu), müşteri işlem (teklif, sipariş, kargo bilgileri), fatura bilgilerinizi ve çalıştığınız kurum bilgilerini işliyoruz. 

3.kişiler tarafından kurumsal satış süreçleri kapsamında tarafınıza hediye, ürün vs. gönderilmesi halinde ise siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi amacıyla ad soyad, cep telefonu, adres ve çalıştığınız kurum bilgilerini işliyoruz.

Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Süreçleri

İletişim kanallarımız (çağrı merkezi, e-posta, Site, sosyal medya, çevrimiçi mesajlaşma/sesli görüşme uygulaması vs.) üzerinden bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde bize ilettiğiniz sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek, gerektiğinde bunlarla ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla kimlik (ad soyad) , iletişim (adres, e-posta adresi, telefon numarası), müşteri işlem (talep ve şikayetleriniz, alışverişleriniz, hediye/indirim/fayda kullanımları), ilettiğiniz mesajlar içerisinde yer alması halinde görsel kayıt (fotoğraf, video ve görüntülü görüşme kayıtları) ve gerekli ise hukuki işlem bilgilerinizi; ayrıca müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımız ve aramızda doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak üzere görüntülü görüşme video kayıtlarını ve çağrı merkezi ses kayıtlarını işliyoruz.

Yasal Süreçler ve Kurum içi Faaliyetler

Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla kimlik, iletişim, alışveriş, fatura ve işlem güvenliği (log kayıtları) bilgilerinizi işliyoruz.

Doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerinin yürütülmesi, tarafımızdan bilgi talep etmeniz halinde gerekli bilgilerin tarafınıza ulaştırılabilmesi amaçlarıyla ve kurum içi denetim, iç kontrol ve raporlama, test, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında kimlik (ad soyad), iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, adres), alışveriş, fatura, kamera görüntüleriniz, işlem güvenliğine ilişkin bilgiler (Site üyeliği, Site alışverişleri, ticari iletişim kapsamında izin/açık rıza/sözleşme onayına ilişkin log kayıtları) ile hukuki işlem bilgilerinizi (uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgileri) işliyoruz.

2) Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarabiliriz?

Kişisel verilerinizi,

Bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri, lojistik hizmetleri, ödeme hizmetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amaçlarıyla şirketimizin yurtiçindeki hizmet sağlayıcıları ve iş ortaklarıyla (çağrı merkezi, cihazlar aracılığıyla kişisel veri toplayanlar, pazarlama/reklam/analiz hizmeti sağlayıcıları, veri tabanı ve sunucu hizmeti sağlayıcıları, Site ve Mobil Uygulama kullanımlarını izleme hizmeti sağlayanlar, e-posta sunucu hizmeti sağlayıcıları, e-fatura ve e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, kargo ve kurye firmaları, özel ürün dikim hizmeti veren tedarikçiler, kart basım hizmeti verenler, matbaalar, depo hizmeti sağlayıcısı, banka ve elektronik ödeme kuruluşları, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, bağımsız denetim hizmeti sağlayıcıları, arşivleme hizmeti verenler, müşteri destek - görüntülü görüşme hizmeti verenler ve çevrimiçi mesajlaşma/sesli görüşme hizmeti verenler ile) ile,

Yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlara,

Şüpheli işlemlerin takibi, tespiti ve hukuka aykırı işlemlerin önlenmesi amaçlarıyla gerekli durumlarda danışmanlık hizmeti aldığımız tedarikçilerimiz ve ilgili işleme ilişkin ödeme kuruluşlarıyla,

Site’deki ziyaret trafiğinin artırılmasına ilişkin faaliyetler kapsamında iş ortaklarımızla,

Yurt Dışına Aktarım: Bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri, ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amaçlarıyla yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılarıyla (siber güvenlik kapsamında sigorta hizmeti, sunucu/ bakım ve geliştirme hizmeti) ve iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalar kapsamında anlaşmaların gereğini yerine getirebilmek için iş ortaklarıyla ve bu suretle yurt içindeki ve/veya yurt dışındaki ilgili tedarikçilerin sunucularının yurtdışında olması sebebiyle kimlik, finans, iletişim, pazarlama, lokasyon, müşteri işlem, ve işlem güvenliği verilerinizi yurtdışı ile

paylaşmaktayız.

3) Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?

Kişisel verilerinizi, İşyeri iştirakleri, tedarikçileri veya iş ortakları tarafından; Site üzerinden yaptığınız alışverişlerin veya üyelik işlemlerine ilişkin paylaştığınız bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, sabit-mobil nitelikli internet ve iletişim cihazlarınızın ve/veya mobil uygulamaların muhtelif  ortamlarda ve yerde kullanımlarından oluşan/edinilen verilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Site Üyesi olmanız ve lokasyon paylaşımının açık olması ve/veya mobil cihazınızda bluetooth özelliğinin açık olması halinde lokasyon verinizin toplanması, Temassız Ödeme sistemi çerçevesinde sipariş etmek istediğiniz ürünlere ilişkin taleplerinizi ve sipariş için gerekli bilgileri çeşitli iletişim kanalları (telefon görüşmesi, e-posta gibi) üzerinden çalışanlarımıza bildirdiğiniz bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Site üzerindeki her türlü alışveriş, tahsilat, teslimat, işlem, anket doldurma, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, iş ortaklarımızın internet sitelerinden Site’ye yapılan yönlendirme işleminin kaydedilmesi, Site’de çalışan çerez ve benzeri diğer teknolojilerle,  çağrı merkezi, Site, e-posta adreslerimiz, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçilmesi sırasında bize iletmiş olduğunuz talep, şikayetlerinizin ve moda stil ile ilgili sorularınızın kaydedilmesi, çağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelerin kaydedilmesi, zenginleştirilmesi  gibi otomatik yöntemlerle veya resmi kurum, kuruluş ve adli/idari makamlardan gelen sizinle ilgili bilgi/belgelerin kaydedilmesi, iade süreçlerinize ilişkin kayıtların ilgili evrakların kaydedilmesi ile otomatik olmayan yöntemlerle toplamaktayız.

Kişisel verilerinizi,  Site üzerindeki satış süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması”, “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine; mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimize ilişkin “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” hukuki sebebine; Site Üyeliği süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması” ve vereceğiniz “açık rıza” hukuki sebeplerine; Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Süreçleri süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması” ve “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine; ticari iletişim süreçleri veya özel sipariş süreçlerinde bilgilerinizin saklanmasını talep etmeniz halinde ise vereceğiniz “açık rıza”ya dayanarak topluyoruz. İstediğiniz her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin açık rızanızı geri çekerek açık rızaya dayanan kişisel veri işleme faaliyetlerine son verebilirsiniz.

4) Haklarınız nelerdir?

Tarafımızca işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak her zaman Kanun’un 11.maddesinde yer alan haklarınıza ilişkin tarafımıza başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurularınızı Veri Sorumlusu olarak 5in1Canpolat Tekstil Giyim Dış Ticaret Sanayi Ltd. Şti.’ye e-posta göndermek suretiyle iletebilirsiniz. Verinizin silinmesi için ileteceğiniz talebinize istinaden Kanun’da belirtilen süre içinde verilerinizin silinmesi gerçekleştirilecek ve size bilgi dönüşü sağlanacaktır. (İlgili talebin Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan şartlara uygun olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.)

Telefon: 0850 255 01 14

E-Posta: [email protected]

 

 

 

Kişisel verileriniz haricindeki tüm konular için [email protected] ile iletişime geçebilirsiniz.

Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız